Pengurusan Apartment Mawar

View previous topic View next topic Go down

Pengurusan Apartment Mawar

Post  matasura on Tue Dec 22, 2009 11:04 am

baru2 nih pengurusan Apartment Mawar ada lakukan mesyuarat, dan alhamdulillah, kini mentenens fee dah kurang ke RM110!

Nampaknya pengurusan kali ini lebih baik dari pengurusan Bintai sebelum ini.
sama2 kita support pengurusan Apartment Mawar kita! cheers

matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 34
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

setuju

Post  finna on Tue Dec 22, 2009 1:27 pm

haah...byk benda dah upgrade bile penduduk sendiri uruskan...cuma kecurian kasut menjadi2...rasa2 mcm org dlm jgk...xtuduh tp dah 3kali kasut hilang...sumthing wrong sumwhere la...

finna

Posts : 8
Join date : 2009-12-22
Location : mawar

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  rahmanw on Tue Dec 22, 2009 2:33 pm

aku cuma mampu mendengar membaca sambil melopong...
sebab aku bukan dok kat sentul....hehehehe....

rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  matasura on Tue Dec 22, 2009 2:54 pm

finna wrote:haah...byk benda dah upgrade bile penduduk sendiri uruskan...cuma kecurian kasut menjadi2...rasa2 mcm org dlm jgk...xtuduh tp dah 3kali kasut hilang...sumthing wrong sumwhere la...
hilang kasut kat umah kee?
xpernah kena lagi nih....

ala man, ko pun pernah datang sentul kan... Very Happy

matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 34
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  rahmanw on Tue Dec 22, 2009 3:10 pm

hilang kasut?pelik la...camne leh ilang lak?
kan ke ada grill?

rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  finna on Tue Dec 22, 2009 4:12 pm

haah...3 kali dah ilang...5pasang dah...suma hubby punya...sian dia...level 20 tu rumah lain pun kena jgk...mesti dia gi jual kt uptown or downtown...xpela...makan duit haram xberkat idup...
ada grill ngan rak kasut tp dia blh buka dari luar...dia buat time2 sblm subuh org xbgn lagi sbb jiran penah ternmpk tp org tu pakai helmet..

finna

Posts : 8
Join date : 2009-12-22
Location : mawar

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  matasura on Tue Dec 22, 2009 4:22 pm

uihh..
xpernah lagi selama 2 tahun duk kat mawar...

matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 34
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  Tilmiz on Wed Dec 23, 2009 12:01 am

Mawar level 20 blok C, tu ada 2 buah rumah kena pecah masuk, rumah sebelah dgn rumah hujung.

Kasut selipar hilang tu biasa la, kalau terlupa bawa masuk esok hilang punya. Skrg Lift dah ada cctv tu.

Finna ko rumah no berapa, kalau level 20 Blok C tu rata-rata aku kenal la tuan rumah dan penyewa kecuali yg baru2 je.

Tilmiz
Admin

Posts : 40
Join date : 2009-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  finna on Wed Dec 23, 2009 9:19 am

Tilmiz...yeke level 20 penah kene pecah masuk...pesal aku xtau pun...lgpun pengerusi persatuan duk level tu jgk...dia xpenah ckp ape2 pun...

finna

Posts : 8
Join date : 2009-12-22
Location : mawar

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  Tilmiz on Wed Dec 23, 2009 3:02 pm

2 tahun lepas la, skrg dah takde kot hehe. En Ghani ya pengurusi baru.

Tilmiz
Admin

Posts : 40
Join date : 2009-12-14

View user profile

Back to top Go down

slipar hilang?

Post  irda on Wed Dec 23, 2009 3:51 pm

mesti sliparnya mahal2 belaka. takde security guard ko? tak pun, psg lampu dpn rmh yg automatik hidup bila ada pergerakan.lipas/tikus lalu pun dia hidup.hehe

irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  Tilmiz on Wed Dec 23, 2009 3:54 pm

irda wrote:mesti sliparnya mahal2 belaka. takde security guard ko? tak pun, psg lampu dpn rmh yg automatik hidup bila ada pergerakan.lipas/tikus lalu pun dia hidup.hehe

guard ada la ronda2 tapi pencuri kalau dah nak curi barang tu, banyak cara dia boleh guna. Janji apa yg dia hendak semua dapat.

Tilmiz
Admin

Posts : 40
Join date : 2009-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  finna on Wed Dec 23, 2009 4:05 pm

skrg mmg byk guard ronda...nmpk strict skitla...tp kes kasut hilang tu suma thn ni..rasa mmg keje org dlm xleh nk wat ape...masing2 kena jg kasut sendiri la...
tilmiz ko duk level 20 blok c gak ke?mebi ko kenal hubby aku...dia tu ramah sket...

finna

Posts : 8
Join date : 2009-12-22
Location : mawar

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  rahmanw on Wed Dec 23, 2009 5:13 pm

untungnya aku dok kampung....
tak pernah ilang pape....setakat ilang buah mangga tu tak la berapa nak kisah....
pernah gak aku tertinggalkan kunci motor kat motor....alhamdulillah sehari suntuk motor aku tak ada orang usik...tapi menyirap gak la....ada lak ayam yang memfire seat motor aku ngan sisa buangan....ayam tu jeles ngan moto aku la tu.....

rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

motor xkena curi?

Post  irda on Thu Dec 24, 2009 9:30 am

nak tau juga motor apa. kalau motor cagiva, perkh.. skrg gak irda pindah melaka. hehe

*rmh kg irda pnh gak kn rempat. ada ke ptt perompak tu rembat tong air biru yg beso tu,yg bapak baru beli.adoiyai. tong tu nk buat isi racun rmpai la..mangsanya? bonus aku la. huhu. xmerasa lg la nmpknya bonus thn ni.
Kepada abah, i love u soo much.

irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  ucop on Thu Dec 24, 2009 10:02 am

Wah byk btol kecurian kt apartment mawar yeh, kt flat tmn dato senu pun selalu hilang kasut, mcm bapak aku, baru sehari beli kasut dh kena kebas dek org. dah hilang nk bt mcm ne kan, terPaksa la redha aje. Kepada pencuri2 kasut, ingat anda sentiasa diperhatikan olehNya

ucop

Posts : 7
Join date : 2009-12-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  Tilmiz on Thu Dec 24, 2009 6:42 pm

finna wrote:skrg mmg byk guard ronda...nmpk strict skitla...tp kes kasut hilang tu suma thn ni..rasa mmg keje org dlm xleh nk wat ape...masing2 kena jg kasut sendiri la...
tilmiz ko duk level 20 blok c gak ke?mebi ko kenal hubby aku...dia tu ramah sket...

sebelum kahwin duduk la situ kat level 20-8 dari tahun 2006 - mei 2009... hubby hang yang macam arab2 hitam manis ya Very Happy

Tilmiz
Admin

Posts : 40
Join date : 2009-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  matasura on Thu Dec 24, 2009 11:30 pm

ucop wrote:Wah byk btol kecurian kt apartment mawar yeh, kt flat tmn dato senu pun selalu hilang kasut, mcm bapak aku, baru sehari beli kasut dh kena kebas dek org. dah hilang nk bt mcm ne kan, terPaksa la redha aje. Kepada pencuri2 kasut, ingat anda sentiasa diperhatikan olehNya
iskk...
xpatut btul la pencuri kasut nih...
alhamdulillah aku xkena lagi..

matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 34
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  rahmanw on Fri Dec 25, 2009 2:14 pm

letak le kasut kat dalam rumah...tak pun pakai je selipar jepun....kalau hilang pun takde la terkilan sangat...

rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  kamaz on Tue Dec 29, 2009 2:03 pm

Mmg betul, pengurusan bersama penduduk mawar mmg all out utk manage mwr.aku ada gi AGM baru2 ni,mmg byk benda yg diaorg buat utk maintain mwr.siap turunkan fees maintenance lg.tp yg aku frust ada puak2 yg mcm nak jatuhkan group yg kuat bekerja ni (aku realize ms AGM baru2 ni).yg aku tau,bkn sng nak buat keja2 yg diaorg buat,lg pun diaorg xdpt apa2 gaji pun,just volunteering service.aku hrp semua penduduk mwr bukak mata n support diaorg ni. utk dpt kemudahan asas apartment (lif,kebersihan,pengurusan sampah,security ) n keselesaan mmg ada harga yg perlu di byr,kalau tak mmg tunggang langgang apartment kita mcm yg pernah kita lihat apa yg telah berlaku di tmpt2 lain (sampai nak turunkan jenazah pun terpaksa guna tangga sbb lif kong). so harap semua penduduk realize n fikir rasional dulu kalau nak komplen psl maintainence fees sbb harga yg kita nikmati sekarang mmg berbaloi baloi....
so,for pengurusan bersama penduduk mawar, we thanx for it. keep your excellent performance for us

kamaz

Posts : 2
Join date : 2009-12-22
Location : Mawar,Bandar Baru Sentul

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengurusan Apartment Mawar

Post  Sponsored content Today at 4:34 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum