cheese cake

View previous topic View next topic Go down

cheese cake

Post  irda on Tue Dec 22, 2009 11:47 am

Assalamualaikum

Irda buka topik ni sbb nak dapatkan resepi cheese cake. samada ada pure cheese cake atau yg ada filling atau garnishingnya sekali. huhu..Harap forumer2 dpt kongsi resepi kat sini. utk lain2 jenis kek, kuih muih dan lain2 masakan, kita buka topik lain ye. so senang nak search. lebih kemas dan teratur.

(sesungguhnya akulah penggemar segala cheese.... )
avatar
irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  rahmanw on Tue Dec 22, 2009 2:39 pm

nak resepi cheese cake?
apa susah.......google je.....hahahaha......
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  irda on Tue Dec 22, 2009 2:50 pm

ala rahmanw. takkan topik cheese cake pun nak buli juga..

google2 juga. tp ni kalau blh irna nak resepi yg korang sendiri dah cuba buat. diyakini berjaya dan tak menyakitkan perut. hehe. cheese cake bsr gak modal sbb cheese tu yg mahal. tetiba kalau letak inti strawberry ke,blueberry plk ke. perkh!!
avatar
irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  matasura on Tue Dec 22, 2009 2:57 pm

yogurt cheese secret recipe...pergh! affraid
avatar
matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 35
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  rahmanw on Tue Dec 22, 2009 3:21 pm

den ni jarang makan cheese...setahun belum tentu sekali...tu pasal tak tau... Very Happy
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  irda on Tue Dec 22, 2009 3:54 pm

sbb tu la irda buka topik ni. sape2 blh kongsi resepi pastu blh la sape2 try. nnti kalo rahmanw dtg KL, blh la mkn cheese cake tu puas2. nak beli kat secret resepi mahal woo.. mau gadai cincin mas, nak mkn cheese cake selalu punya psl!

tapi skrg ni,lain matlamat topik ni, dah lain jadinya plk. aduss..
avatar
irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  rahmanw on Tue Dec 22, 2009 4:04 pm

irda wrote:sbb tu la irda buka topik ni. sape2 blh kongsi resepi pastu blh la sape2 try. nnti kalo rahmanw dtg KL, blh la mkn cheese cake tu puas2. nak beli kat secret resepi mahal woo.. mau gadai cincin mas, nak mkn cheese cake selalu punya psl!

tapi skrg ni,lain matlamat topik ni, dah lain jadinya plk. aduss..

leh la cik irda join program anak yatim tu...pastu bawak la homemade cheesecake cik irda...
leh gak den tumpang makan...hehehehe.....
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  irda on Tue Dec 22, 2009 4:13 pm

maaf. permintaan anda ditolak. rmh irda kat sini takde perkakas nak buat kek. biasa 'buat' kat jasco je. hehe
avatar
irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  rahmanw on Wed Dec 23, 2009 5:55 pm

irda wrote:maaf. permintaan anda ditolak. rmh irda kat sini takde perkakas nak buat kek. biasa 'buat' kat jasco je. hehe

jasco tu apa?
cik irda mintak resepi kek tapi tak ada pekakas kek...camne nak wat kek?

tengah den godek2 google...den tergodek resepi cheesecake.....buat den terliur jelah....
http://www.resipi.net/gallery2/main.php?g2_itemId=162
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  matasura on Wed Dec 23, 2009 7:56 pm

bagus aa man...siap tulun carik lagi... Razz
avatar
matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 35
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

tlg carikan resepi ye rahmanw. tq

Post  irda on Thu Dec 24, 2009 9:41 am

tq rahmanw, sbb carikan. nnti irda soh sepupu kat JB buat. dia tu pndai gak bt kek. rajin. muda belia, lom kawin, lom ada pakwe, songpan sangtun,ehem. kalau nak soh dia pos, msti dh rosak kek tu bila smpi kl nnti. so soh dia pos ke melaka jelah yek? dekat skit. kek pun x sempat rosak. ehem (batuk2 plk)
avatar
irda

Posts : 26
Join date : 2009-12-22
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  ucop on Thu Dec 24, 2009 10:06 am

saya xtahu bt cheese cake tapi tahu makan, sape bole tolong btkan untuk saya hehehe

ucop

Posts : 7
Join date : 2009-12-15

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  rahmanw on Thu Dec 24, 2009 2:09 pm

irda wrote:tq rahmanw, sbb carikan. nnti irda soh sepupu kat JB buat. dia tu pndai gak bt kek. rajin. muda belia, lom kawin, lom ada pakwe, songpan sangtun,ehem. kalau nak soh dia pos, msti dh rosak kek tu bila smpi kl nnti. so soh dia pos ke melaka jelah yek? dekat skit. kek pun x sempat rosak. ehem (batuk2 plk)

aicheh...siap suruh pos kat melaka tu....ahaks....
nak bagi kat sape?den pun dah ada kat kl ni... Laughing
pos kat dna je...dia lagi dekat...seberang jb je...hehehe
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  Tilmiz on Thu Dec 24, 2009 6:44 pm

irda wrote:tq rahmanw, sbb carikan. nnti irda soh sepupu kat JB buat. dia tu pndai gak bt kek. rajin. muda belia, lom kawin, lom ada pakwe, songpan sangtun,ehem. kalau nak soh dia pos, msti dh rosak kek tu bila smpi kl nnti. so soh dia pos ke melaka jelah yek? dekat skit. kek pun x sempat rosak. ehem (batuk2 plk)

sesuai tu dgn rahman, apa kata suruh dtg program charity tu boleh juga tambah ukhwah dgn sahabat baru. Sesui juga untuk rahman kita sorang nie :-)
avatar
Tilmiz
Admin

Posts : 40
Join date : 2009-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  rahmanw on Fri Dec 25, 2009 2:16 pm

Tilmiz wrote:
irda wrote:tq rahmanw, sbb carikan. nnti irda soh sepupu kat JB buat. dia tu pndai gak bt kek. rajin. muda belia, lom kawin, lom ada pakwe, songpan sangtun,ehem. kalau nak soh dia pos, msti dh rosak kek tu bila smpi kl nnti. so soh dia pos ke melaka jelah yek? dekat skit. kek pun x sempat rosak. ehem (batuk2 plk)

sesuai tu dgn rahman, apa kata suruh dtg program charity tu boleh juga tambah ukhwah dgn sahabat baru. Sesui juga untuk rahman kita sorang nie :-)

dey tambi....asyik nama aku je naik ni.....forum sebelah pun nama aku naik gak....kang aku marah kang aku gigit komputer ni kang...grrrr... Razz
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  Tilmiz on Fri Dec 25, 2009 2:36 pm

man jgn marah man, nanti kena jual heheheh Very Happy
avatar
Tilmiz
Admin

Posts : 40
Join date : 2009-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: cheese cake

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum