Jom Kita kongsi cerita kelakar.

View previous topic View next topic Go down

Jom Kita kongsi cerita kelakar.

Post  DNA on Sun Dec 20, 2009 2:03 pm

korang ada cerita kelakar tak? cerita kelakar tu berkisar tentang apa?
cerita dari kengkawan? pengalaman korang? mungkin juga kisah dari gelpren korang..
dan kat sini juga dibenarkan korang letak cerita-cerita dari blog korang sendiri mahupun korang Copy dari blog-blog orang lain..

so, jangan pendamkan bakat meng'Copy and paste' korang tu. jadi buktikan disini..


"apa yang penting!! kerja sama.. apa yang penting! kerja sama.."
Laughing

DNA
Moderators

Posts : 9
Join date : 2009-12-20
Location : Dilanda Todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

View user profile http://www.mrdna123.blogspot.com

Back to top Go down

Oh! Apa paling cepat

Post  DNA on Sun Dec 20, 2009 2:04 pm

Jusoh telah diamanahkan supaya memilih dari calon-calon yang memohon untuk mengisi jawatan yang telah ditawarkan. Setelah menyusun dan mencari dari biodata-biodata yang diterima, dia dapati ada 4 pemohon lelaki yang sama dari segala segi kelayakan mereka.

Jusoh kemudiannya memutuskan untuk memanggil kesemua 4 pemohon tersebut untuk bersemuka. Dia merancang untuk menanya satu soalan yg akan menentukan siapa sebenarnya yang lebih layak untuk jawatan tersebut.

Harinya pun tiba. Sebaik saja keempat-empat lelaki tersebut mengambil tempat duduk masing-masing dalam bilik temuduga, Jusoh terus bertanya, “Beritahu saya, apakah perkara yg paling cepat sekali berlakunya?” sambil menunding jarinya kepada lelaki yg pertama. Lelaki pertama dengan penuh keyakinan menjawab, “Fikir. Ia muncul tiba-tiba dalam kepala. Tiada amaran awal tentang kehadirannya. Fikir adalah kejadian yg paling pantas yang saya tau”. “Itu sudah bagus!” Jawab Jusoh.

“Apa pendapat awak pula?” dia bertanya pada lelaki yang kedua.
“Hmm… ok… Kelip Mata! Ia berlaku tanpa kita sedar pun. Itulah yang terpantas sekali berlakunya”. “Tepat!, Sekelip Mata.. selalu digunakan untuk menyatakan kecepatan pergerakan sesuatu” sambut Jusoh.

Dia kemudiannya berpaling kepada lelaki ketiga yang terus memberikan jawapannya. “Apabila suiz lampu di’ON’ kita akan dapati lampu segera mengeluarkan cahayanya tanpa lengah walau sedetik pun. Pergerakan cahaya itulah yang tercepat dan terpantas yang saya tahu”. Jusoh amat terpikat dgn jawapan yg diberikan, dalam fikirannya tertera inilah orang yang dia cari.

Walaubagaimana pun, dia berpaling kepada lelaki keempat lalu mengajukan soalan yang sama. “Setelah mendengar ketiga-tiga jawapan tadi, nyatalah kepada saya iaitu perkara yg paling pantas sekali berlakunya adalah ‘berak cair’. “APA?!” Terperanjat Jusoh dgn jawapan yang diberikan.

“Oh biar saya jelaskan” kata lelaki keempat itu, “Ceritanya begini, suatu hari saya merasa kurang selesa lalu saya terus berlari ke tandas. Tapi, sebelum sempat saya berfikir, belum sempat saya berkelip mata pun dan belum sempat saya ‘ON’ suis lampu tandas tu, saya sudah terberak cair dalam seluar saya.”

DNA
Moderators

Posts : 9
Join date : 2009-12-20
Location : Dilanda Todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

View user profile http://www.mrdna123.blogspot.com

Back to top Go down

Pesakit, Doktor dan Kacang Hijau

Post  DNA on Sun Dec 20, 2009 2:06 pm

Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT, kerana telinganya di masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur di pasar.

Doktor : “Selamat petang…”
Pesakit : “Selamat petang Doktor!”
Doktor : ” Ada masalah apa …?”
Pesakit : “Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor…”
Doktor : “Biar saya periksa telinga anda!”
setelah diperiksa… .
Doktor : ” Ada 2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut….”
Pesakit : “Apa caranya doktor?”
Doktor : “Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan kedua pula percuma…”
Pesakit : “Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?”
Doktor : “Yang percuma kena sabar…”
Pesakit : “Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya…?”
Doktor : “Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika
sudah jadi tauge’ anda boleh ler tarik keluar.”
Pesakit : “Huh!”

DNA
Moderators

Posts : 9
Join date : 2009-12-20
Location : Dilanda Todak! (kek mano tu bai? ekau pikir la sendiri yo!)

View user profile http://www.mrdna123.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom Kita kongsi cerita kelakar.

Post  matasura on Thu Dec 24, 2009 5:08 pm

yg nih memang aku punya feveret...

* MUTHU & HIS MANAGER*
The Manager asked Muthu at an interview….
“Can you spell a word that has more than 100 letters in it?”
Muthu replied: “P-O-S-T-B-O-X.”
*****

* MUTHU & LONDON TRIP*
After returning from a foreign trip, Muthu asked his wife, “Do I look
like a foreigner?”
Wife: “No! Why?”
Muthu: “In London, a lady asked me, ‘Are you a foreigner?’…that’s
why.”
Wife: ?????????
*****

*MUTHU & TOURIST*
A tourist from U.S.A. asked Muthu whether any great man was born in his
village…and Muthu said .. “No sir, only babies were born here.”
*****

*MUTHU & HIS EXPERIMENT*
Muthu was doing an experiment with a cockroach. First he cut off one leg
and told it to “WALK! WALK!” The cockroach walked.
Then he cut off its second leg and told the same. The cockroach walked.
Then he cut off the third leg and did the same. Finally, he cut off its
fourth leg and ordered it walk! But the cockroach didn’t walk. Suddenly,
Muthu said loudly, “I found it. If we cut a cockroach’s four legs, it
becomes deaf.”
*****

*MUTHU & DRIVER*
When Muthu was traveling with his wife in a motorized tricycle, the
driver adjusted the mirror.
Muthu shouted, “You are trying to see my wife, eh?
Sit in the back. I will drive.”
*****

* MUTHU GOES TO HOTEL*
Muthu went into a hotel. To wash his hands, he went to the washbasin.
Then when he had finished, he started washing the basin. Seeing this,
the manager asked what was he doing. Muthu pointed towards the signboard
“*WASH BASIN* ”
*****

*MUTHU & INTERVIEWER – FINAL PART*
Interviewer: “Just imagine you’re in the 20th floor of a building and
it’s on fire. How will you escape?”
Muthu: “It’s simple.. I will just stop my imagination.”
*****

At a political rally, Muthu was arrested. Why ????????????
Because a lady journalist with a badge which read “*PRESS*” pinned on
the right part of her blouse walked past him… and he did it!
avatar
matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 35
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jom Kita kongsi cerita kelakar.

Post  rahmanw on Fri Dec 25, 2009 2:18 pm

MUTHU?

dia ni ke?



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
avatar
rahmanw
Moderators

Posts : 48
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : malacca

View user profile http://ar-rahmanw.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jom Kita kongsi cerita kelakar.

Post  matasura on Fri Dec 25, 2009 7:59 pm

hahaahaha.....
kena tanya tuan diaaa
avatar
matasura
Admin

Posts : 52
Join date : 2009-12-10
Age : 35
Location : Mawar Apartment

View user profile http://matasura.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jom Kita kongsi cerita kelakar.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum